Lähde: Muaythai Keskustelu
dimska 16.11.2005
Kävin pari päivää sitten yhden tutun luona joka on alkanut harjoittelemaan jäsenkorjausta. Syynä alaselkä-, lonkka- ja muut selkävaivat, alkoivat siitä kun pari vuotta sitten teloin polven ja olen sitä sitten varonut kääntäen lantion vinoon (tämä oli fysioterapeutin diagnoosi, kävin kesällä siellä, antoi jumppaohjeita jotka jossain määrin auttoivatkin.)

Jäsenkorjaajan diagnoosi: toinen SI-nivel pois paikaltaan 3-4 cm, molemmat lonkat pois paikoiltaan, molemmat olkapäät pois paikoiltaa.

Tyyppi paineli vähän aikaa alaselkää, no niin SI-nivel on paikallaan. Kun nousin seisomaan, olo oli kumma; kiristävä, painostava tunne alaselästä oli hävinnyt, lantion asento muuttunut, toinen jalka tuntui pitemmältä ja maha oli pömpömpi. Sitten lonkkien kiskominen paikalleen; ilmeisesti tällä naisella ei ollut tarpeeksi voimaa kun en usko että menivät paikalleen, lonkat ovat edelleen jotenkin jäykät. Sitten vielä olkapäät, joissa en tiennytvikaa olevankaan; heilautuksia ja venytyksiä, ja ennen eteenpäin kaartuneet olkapäät olivat hienot kuin tanssijalla. Ongelma vaan on lihakset, joita lyöminen on tuonut olkapäihin, ja jotka saman tien pyrkivät vetämään asennon entiselleen. Sain kuitenkin venyttely- ja heittelyohjeita joilla periaatteessa saa nivelet takaisin paikoillee itse, monta kertaa päivässä kun sen tekee, ehkä alkavat paremmin pysyä siellä missä pitäisikin.

Lantion ja lonkkien takia en nyt saisi muutamaan päivään tehdä sellaisia vinottaisia liikkeitä lantiolla, ja ainakin parin viikon treenikielto. Tänään aamulla kömmin autoon täsmälleen niin kuin oli kielletty, eli toinen jalka edellä, ja heti huomasin että lantio meni taas väärin. Nytkin särkee alaselkää, ja niskassa asti tuntuu lihasten jäykkyys. toivottavasti pääsen taas tänään niksautettavaksi, sitä pitää vaan toistaa kunnes alkaa pysymään.

Eli kun lääkäri tai hieroja tms katsoo että jalat ovat eri pituiset, se ei itse asiassa tarkoita että jalat olisivat eri mittaiset, lantio on vaan vinossa, ja tämä on tosi yleistä. Jostain syystä esim. fysioterapeutit eivät osaa laittaa lantiota takaisin paikalleen, vaikka se tuntui tosi helpolta tekniikalta kun se itselle tehtiin.

Pari päivää tässä on vasta mennyt eli en osaa sanoa onko apu pysyvä. Kuopion yliopistossa on kuitenkin tehty joku tutkimus missä oli selkäkipupotilaita, joista osa sai fysioterapiaa, osa jotain muuta ja osa jäsenkorjausta, ja vielä puolen vuoden päästä jäsenkorjatut olivat parhaassa kunnossa.

Aika monella thainyrkkeilyharrastajalla tuntuu olevan kremppaa selässä, ei mitään ylitsepääsemätöntä mutta kuitenkin. Itsekin pystyin aina treenaamaan, kiroilunsäestämänä tosin välillä. Eli tästä voisi olla apua muillekin.