Lähde: MTV3.fi Keskustelu
timppa73 18.5.2006
Itselläni tarina aika sama. Juoksin n6kk erilääkäreillä ja tutkimuksissa -> ei mitään, kunnes Nurmijärven terveyskeskuksen kautta sain ajan Turuselle Kirkonkylän päivystykseen (tämäkin mahdollisuus tuli ns. puskan kautta, koska olin ollut kunnalla aikaisemmin töissä). Tuon 6kk aikana tietenkin loppui kaikki palkalliset sairaslomat ja ansiosidonnaiset sairaspäivärahat jne... = stressitaso nousi pilviin, lainat pankin kanssa neuvotteluun ja kipulääke kustannukset n.200eur kuussa.

Lyhyesti:
Fysiatri Markku Turunen, Hyvinkään Sairaala, Nurmijärven TA Fysiatrin Päivystysaika. Olin potilaana marraskuussa 2004. Diagnoosi: Si-nivelen dislokaatio. Toimenpide: Hän painoi paikalleen. Vaikutukset: Lantio suorassa, kivut katosi, jalat sai voimansa. Ongelma ei ole palanut tähän päivään mennessä!

Sitä ennen:
2004 aikana TTlääkäri, Ortopedi, Fysiatri X ja Y: Diagnoosi lantio vinossa josta johtuen toinen jalka n.1cm lyhyempi, kulumaa selkänikamissa: Toimenpide: Liikuntaa ja venyttelyä, korokepohjallinen lyhyempään jalkaan.

Ehdottivat (olin kilpaurheilija ennen polvi- ja selkävaivoja) liikuntaa, venyttelyä; aloita uiminen, jne.

Ortopedit 2004. Katseli magneetti- ja röntgenkuviani. Diagnoosi: Selässä kulumia ja lantio vinossa. Kipujen syystä ei tietoa. ENMG löydöksissä iskiastyyppistä oireilua.

Miksi sitten uskon Fysiatri Markku Turusta enkä näitä ensimmäisiä fysiatreja ja ortopediä?

Koska hänen diagnoosinsa ja hoitonsa avulla pääsin vaivoistani!