Itsellä ollut ~10v enemmän ja vähemmän vaivoja alaselässä. Viime talvi oli pahin ja sukkia ei saanut jalkaan parin kuukauden aikana millään. Syksyllä en voinut edes kävellä pariin viikkoon kun oikeaan etureiteen tuli todella kova hermosärky. Välilevyissä ei mitään pullistumia se tutkittiin.

Sain sitten syksyllä mentyä jo 10v tiedossani olleen selkäexpertin hoiviin ja jo ekan kerran jälkeen paikat tuli todella hyvään kuntoon ja selkä ei ole oireillut pahemmin vaikka rasitusta on tullut reippaasti. Eilen kävin neljän viikon välin jälkeen neljännen kerran siellä ja viimeinkin oli SI-nivel pysynyt paikoillaan. Viimeksi vielä oli pientä siirtymää tullut neljässä viikossa.

Syyllinen oli siis vasemman puolen SI-nivel joka ei ole hoitajan mukaan ollut paikoillaan varmaan kymmeneen vuoteen. Se aiheutti enemmän tai vähemmän tulehdusta/jumeja alaselän alueelle ja paikat eivät ole olleet täysin kunnossa missään vaiheessa. Oireita oli silti enemmän oikealla puolella.

Niveltä oli paineltu/runtattu paikoilleen eri "experttien" toimesta useita kertoja ja tämä totesi ettei se mene paikoilleen runttaamalla, eikä se ole kyllä mennytkään. Nyt uskon hänen sanojaan täysin. Lääkärit eivät tuota saa paikoilleen ja kuvat ei kerro mitään. Ainakaan minulla ei näkynyt röntgenissä eikä magneettikuvissa joita ei kyllä otettu tietoisesti tuosta kohdasta. Voi olla että jostain kulmasta näkyisikin.

Tuo nivel menee muuten paikoiltaan aika helpolla kun esim. kaatuu tai putoaa jostain korkeammalta. Jo lapsena voi olla sattunut jotain ja sitten vaivoja onkin lopun ikää enemmän tai vähemmän.