Urheilijan kivut II

Luotu 21.7.2006.
Tämä alle 20-vuotias nainen oli SM-tason urheilija. Vuoden jatkuneet kovat selkäkivut kuitenkin lopettivat urheilu-uran ja haittasivat myös suuresti hänen liikunnan alan opiskelujaan.

Haastattelu: Video haastattelusta.

Kooste haastattelusta:
Hänelle oli jo lapsena todettu erimittaiset jalat ja huono ryhti. Myös paha alaselän skolioosi oli todettu röntgenistä.

Terveydenhoitaja oli suositellut korotuspalan hommaamista lyhyemmän jalan alle. Hän teki niin, mutta korotuspalasta ei ollut mitään hyötyä.

Hänen isänsä lopulta suositteli, että hän kävisi kansanparantajalla hoitamassa selkänsä. Näin hän tekikin ja tuosta on nyt kuukausi aikaa. Se kuukausi on ollut kivutonta elämää. Hänellä oli molemmat SI-nivelet pois paikoiltaan, sekä molemmat lonkat. Lisäksi ristiluu oli vinossa ja molemmat olkapäät liian edessä.

Nyt on asiat täysin toisin. Lantio on suorassa, selkäranka on suorassa (ei skolioosia!), ryhti on hyvä (ei notkoselkää!), jalat ovat saman mittaiset, olkapäät ryhdikkäästi takana eikä kipuja ole!

Lisäksi hänen äitinsä kävi myös hoidattamassa olkapäänsä parantajalla. Hänellä oli käsi kipeä eikä se enää toiminut kunnolla...

Potilas ei halunnut henkilöllisyyttään paljastettavan. Mutta jos jollakin on asiasta kysyttävää, voi ottaa yhteyttä minuun.