pappa sai avun

31.3.2006.
Tämä nuori herra täytti juuri 70v. Kuvaa klikkaamalla näet isommat kuvat.

Kuuntele papan kommentit hoidosta hoidon jälkeisenä aamuna.

Kuuntele papan kommentit kaksi viikkoa hoidon jälkeen.

Häntä on useita vuosikymmeniä vaivannut selkäkipujen lisäksi jatkuva huimaus. Myös niska-hartian seudulla on lihakset kireänä. Liikkuessa huimaus ei häiritse, mutta kun esimerkiksi kadulla kävelee ja joku tuttu tulee vastaan ja pitää pysähtyä juttelemaan, niin silmissä vilisee, huimaa ja heikottaa.

Jalat menneet hetkellisesti alta useaankin kertaan. Lääkärit epäili aikoinaan epilepsiaa. Magneettikuvia otettu päästä. Ei löytöjä. Verenpaine alhainen. Vaihtelee päivän aikana paljon. Sydänfilmi normaali. Pappa muistaa, että nuorena poikana pässi puski häntä edestäpäin vasempaan olkaan.

Lääkärit ovat kovasti tutkineet, että missä vika olisi. On tehty tutkimuksia ja otettu verikokeita. Ei löydy mitään poikkeavaa(??) Fysioterapeutit ovat jumppauttaneet olkapäätä ja määränneet tekemään jumppaliikkeitä. Hierojat ovat hieroneet niskaa ja hartioita. Tätä hoitoa on jatkunut jo monta vuosikymmentä...

Tilanne ennenTilanne nyt


Lantio siis vinossa, vasen
olkapää ylhäällä, pää vinossa.
Lantio suorassa, hartiat paremmin tasassa, tosin
ei vieläkään täysin. Pää suorassa.

Tilanne ennenTilanne nyt


Papalla selkeä etukeno ja hartiat edessä, eikös? Huomatkaa ranteen ja kyynerpään paikka! Pää myös kallellaan taakse. Vaan ei ole etukenoa enää!
Hartiat paremmin takana eikä pääkään ole enää niin takakenossa... näin se pitää olla!

Kuvasta ei tietenkään näe sitä, että liikuteltaessa kantapäät mätkähti maahan. Oikea kantapää varsinkin.

Mutta nyt ne kantapäät ei enää menny lähellekään maata.

Painettaessa kantapäät taipui alas ja tuntui epämiellyttävältä lonkassa. Oikea kantapää painui helpommin.

Nyt kantapäät stoppasi hiukan korkeammalle eikä mennyt alemmas vaikka painoi kovempaa. Eikä kipua tai muuta epämiellyttävää tuntunut.
Eli papalla oli vasen SI pois paikoiltaan. Lisäksi molemmat lokkaivelet, molemmat olkapäät, kallolaatta (eli Atlas) ja lisäksi selkäragassa nikamansiirtymä L3-4 välissä, joka varmaankin aiheutti ne jalkojen ajoittaiset pettämiset. Lisäksi oli lukkoja rintarangassa, jotka jäykistivät ylävartaloa ja estivät keuhkojen kunnollisen toiminnan.