Method Holma Oulussa 28.-29.6.2010

Oululainen Tuula kertoi oman kiputarinansa toukokuussa 2010. Lue Tuulan tarina täältä

Löydettyään Selkäsivuni ja saatuaan itselle avun Jouko Holmalta, Tuula päätti pikaisesti järjestää tuttavilleen saman mahdollisuuden Ouluun. (Hoitovideoita sivun alalaidassa)

Suosittelin Tuulaa ottamaan yhteyttä Timo Maaraseen. Tuula saikin houkuteltua Timon Ouluun tuttujaan hoitamaan. Potilaina oli SM-tason urheilijoita, eläkeläisiä ja ihan tavallisia ihmisiä vaivoineen. Nuorin potilas oli 15-vuotias tanssijatyttö ja vanhin 81-vuotias eläkeläinen.

Moni hoidettu oli tyytyväinen jo heti hoidon jälkeen, kun kymmeniä vuosia vaivanneet kivut helpottivat, joiltakin jopa poistuivat kokonaan. Kaikkia vaivoja ei tietysti pois saatu kaikilta. Kolme tapausta taisi olla sellaisia, ettei apua juurikaan tullut. Kahdella heistä löytyi ongelma jolle ei mitään voinut tai osattu tehdä. Kuitenkin jopa hienoja parantumisia todistin ja videolle sain. Osasinkin odottaa jotakin vastaavaa, olinhan jo aiemmin nähnyt paljon ja tiesin mihin "Method Holma" pystyy. Yhdellä hoitokerralla saatiin taas paljon tyytyväisiä ja kivuttomia ihmisiä lisää Ouluun.

Minä siis ajoin kesälomani ensi päivinä täältä etelästä Ouluun ja seurasin ja kuvasin pari päivää hoitoja. Sydäntä lämmitti, kun näin, kuinka hyvin Timo oli Joukolta opitut lantion ja muidenkin alueiden korjauksen taidot oppinut ja kuinka tyytyväisiä potilaat siihen olivat. Timohan aikoinaan keksi termin "Method Holma" ollessaan Joukon ensimmäisiä oppilaita, mutta hän on lisännyt siihen henkilökohtaisessa opissa Dorn mestari Thomas Zudrellin luona oppimia menetelmiä ja aiemmin käymistä jäsenkorjauskursseilta opittuja ja alan kirjallisuudesta opittuja tekniikoita yhdistellen. Täytyy sanoa, että Method Holma, joka perustuu siis kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon, on Timolla hallussa ja hän on sitä jopa eteenpäin kehittänyt.

Täällä Timo esittelee Method Holman.
Täällä Timo esittelee kokonaisvaltaisen hoidon.
Täällä Timo kertoo Lantion toimintahäiriöstä.

Hoitovideoita tulossa (heinäkuussa 2010):
1. Eläkeläisen selkärankareuma "parani"? Ainakin kivut poistuivat...

2. "Kulunut" ja kivulias olkapää alkoikin toimimaan kivuttomasti, ja selkäkipukin katosi vaikka syynä piti olla kulumat ja kalkkeumat.

3. SM-tason urheilijan vaivoina jalkojen puutuminen, iskias, lonkkavaiva ja selkäkipu
Viikko hoidon jälkeen hän lähetti terveisiä:
-tuntemus kropasta on muuttunut paremmaksi.
-puutumista ei ainakaan näinä parina viime päivänä ole tullut, toivottavasti ei jatkossakaan.

4. Lonkka-selkäkipu poistui

Lisäksi muutama muu, kunhan saan videot editoitua ja kiitosvideoita Tuulalta...

Tuula lupasi vielä videoida potilaiden kiitokset (heiltä jotka avun saivat) 1-2 viikkoa hoidon jälkeen ja lähettää mulle. Julkaisen ne tässä heinäkuun lopulla.

Lahtelainen Jouko Holma on jäsenkorjauksiin keskittynyt nuoremman polven kansanparantaja

Mestarikansanparantaja Jouko Holman taidot ovat auttaneet monia

Yleensä Jouko Holman luota haetaan apua migreeniin, selkä- ja niskakipuihin tai muihin vastaaviin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Ne hän hoitaa pääosin hieromalla lihaskireydet auki, vapauttamalla hermopinteet, korjaamalla lantiosta virheasennot, avaamalla rangasta nivellukot, avaamalla niskan ja kallonpohjan lukot sekä mobilisoimalla olkapäät ryhdikkääseen asentoon (*). Monilta kroonisetkin kivut katoavat lähes täysin kertahoidolla. Tälle ainutlaatuiselle ja potilaiden mielestä erinomaiselle hoitomenetelmälle, jossa kerralla korjataan kaikki ongelmat nilkoista kallonpohjaan (kokonaisvaltainen hoito), on eräs Joukon ensimmäisistä oppilaista antanut nimen "Method Holma".

(*) Kaikki nämä ongelmat on mainittu mm. osteopatian ja kiropraktiikan kirjallisuudessa. Ne mainitsi myös tohtori James Paget jo vuonna 1867 British Medical Journalissa kijoituksessaan Cases that bone-setters cure

Darren Higgins, Fysi ry:n Fysio 2/2005:
”On hyvä muistaa, että kipu esiintyy usein muualla kuin siellä, missä itse ongelma on, ja että kyse on ennen kaikkea toiminnan ongelmasta. Kun jonkin alueen toiminnassa on ongelmia, toiset alueet joutuvat tekemään kahta enemmän työtä tilannetta kompensoidakseen ja saattavat kipeytyä tästä ylisuorittamisesta. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan pitää SI-nivelen toimintahäiriöitä. 60- 80% SI-nivelen oireiluista aiheutuu vastakkaisen puolen toimintahäiriöistä.”

Osteopatia
"Lantion katsotaan osteopatiassa edustavan kehon perustusta, tukipohjaa joka kallistuneena ja/tai kiertyneenä aiheuttaa kompensaatiomuutoksia eli ryhtihäiriöitä. Nämä muutokset ilmenevät lantiosta ylöspäin selkärankaan, sekä myös alaspäin alaraajoihin. Kun keho vääntyy, siitä aiheutuu selkä-, niska-, ja raajanivelten vaivoja eri puolelle kehoa. Kompensaatiot ovat tärkeitä, koska keho haluaa pitää aivot, näköelimet ja korvan tasapainoelimet vaakatasossa, jotta ihminen pystyisi kaikesta huolimatta havainnoimaan normaalisti. Kun esim. lantio on kiertynyt, joutuu jokainen selkänikama kiertymään samassa suhteessa, jotta pystyasento voidaan ylläpitää. Näitä kutsutaan kompensaatiomuutoksiksi."

Fysiokeskus Itäkunto
"Usealla ihmisellä lantio kallistuu tai kiertyy, josta seuraa selkä-, niska- ja olkapääkipuja, koska ranka yrittää korjata epätasapainon. Joskus seuraa myös jalan häiriöitä, kuten jalkaterän virheasentoja, lonkka-, polvi- tai nilkkanivelkipuja, tai jalan häiriö aiheuttaa lantioon tai rankaan häiriöitä."

Kiropraktikko Christensen kertoo kuinka lantio voi mennä vinoon ja mitä siitä seuraa.
"The whole pelvic girdle can be tilted to one side in the aftermath of a traumatic injury. A secondary dysfunction comes on slowly, producing a chronic misalignment. Muscle atrophy on one side and overdevelopment on the other may be associated with a scoliosis with pelvic tilt or an actual shortening of one leg."

Dr. Linetsky kertoo samasta vaivasta:
"The art of accurate diagnosis, skillful manipulation and stabilization of a loose sacroiliac joint including the other components related to this puzzle is mastered by few."

Dr. Julian Whitaker samasta vaivasta:
"This is also why alignment of the sacroiliac joints is so important - knock them out of place and the structural integrity of the entire spine is affected."